Mohamed Aziz Aidi (©Starsport)
Mohamed Aziz Aidi (©Starsport)

Vošina demonstracija sile: Trnavac činio čuda, Golubovićev meč sezone, Lale na bod do Top 16

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.11.23. | 22:21

EHF Liga Evrope: Srpski šampion pobedio Logronjo La Riohu sa 32:29, revanširao se za poraz u Novom Sadu (24:25) i narednog utorka protiv skopskog Alkaloida ima prvu meč loptu za sledeću fazu. Brijlirali bekovi i čudesni golman Novosađana

Voša pokorila Španiju, velika pobeda na Iberijskom poluostrvu. Kada je bilo najvažnije, bez dvojice bekova, Milana Milića i Gregora Ocvirka, Lale su bile najbolje, odigrale meč sezone i do nogu dotukli u gostima Logronjo La Riohu – 32:29 (17:15) u četvrtom kolu Lige Evrope. Kao i prošle sezone u Velenju protiv Gorenja u četvrtfinalu EHF kupa, izdigli su se Novosađani poput Feniksa, održali čas rukometa domaćinu i potvrdili da je prošlog utorka na Slanoj bari bio samo slab dan. Imali su gosti i +8, pa je pobeda mogla da bude i ubedljivija.

Vojvodina sada ima tri boda više od Logronja, bolji međusobni skor i narednog utorka četa Borisa Rojevića ima prvu meč loptu za Top 16 protiv skopskog Alkaloida. Desetostrukom uzastopnom šampionu Srbije treba bod protiv četa Kirila Lazarova za narednu fazu i duel sa Flensburgom i norveškom Elerumom ili švajcarskim Kadeten Šafhauzenom naredne godine.

Izabrane vesti

Briljirali su Lale u napadu, bekovi su igrali kao švajcarski sat. Boris Puhovski je bio lider, povukao je kada je bilo najteže. U prvom poluvremenu je raspucan bio Mohamed Aziz Aidi. Odličan je bio i Milan Golubović, koji je odličano zamenio Milana Milića, odigrao najbolji meč u crveno-belom dresu i potvrdio da je pravo pojačanje srpskog šampiona. Sjajan je na golu bio Andrej Trnavac.

Posle +2 (17:15) u prvom poluvremenu, u prvih 10 minuta nastavka bio je cunami Novosađana. Trnavac je skinuo dva zicera, Puhovski je vezao dva gola, u listu strelaca se upisao i Miljan Pušica, a posle golove iz kontre Vukašina Vorkapića i Luke Rogana, Voša je imala +8 – 25:17 u 39. minutu.

Domaćin je sredinom drugog poluvremena uspeo da se vrati serijom 3:0, smanji na -5. Golom Presijada, domaćin je pripretio, prišao na -4 (27:23) u 49. minutu. Napad je stao, uvukla se nervoza u redove Novosađana, ali tu je bio sjajni Andrej Trnavac da zicerima zada konačan udarac La Riohi. U finišu, Golubović i Puhovski su pogocima doneli siguran trijumf gostima. Vorkapić je golom iz kontre u 57. minutu, za 31:26 stavio tačku na veliku pobedu Lala i izvesno evropsko proleće za najbolji srpski rukometni klub u prethodnoj deceniji. Važne golove u finišu dao je i Nemanja Ratković, povratnik u redove novosadskih crveno-belih.

Vojvodina je igrala sjajnu odbranu iako su krajem prvog poluvremena stubovi defazive, Miljan Pušica i Milan Vukovljak, zaradili po dva isključenja. U finišu je kapiten Vukovljak dobio crveni karton.

Ova Voša može mnogo. Top 16 je pred vratima Slane bare i makar dva boda u narednu fazu, a početkom meseca ostaje duel u Silkeborgu za maksimalna četiri. Pre toga, za sedam dana u Srpskoj Atini treba da se izvuče remi protiv najslabijeg rivala u Grupi F drugorangiranog evropskog takmičenja.

LOGRONJO LA RIOHA – VOJVODINA 29:32 (15:17)

LOGRONJO – Gledalaca: 1.000. Sudije: Paturson i Trastarson (obojica sa Islanda)

LOGRONJO LA RIOHA: Palašič (šest odbrana), Soler 2, Presijado 2, Fernandez, Abdula 1, Alves Ponsijano 1, Žaja, Tua Ernandez 4, Ortiz, D. Kadarso 7, Palomino 7 E. Kadarso 5, Mohamed Ali (11 odbrana)

VOJVODINA: Lučin, Šijan, Vorkapić 4 (2), Vukovljak, Aziz Aidi 5, Ratković 2, Milenković 1, Sunajko 1, Pušica 1, Rađenović 1, Pešić, Tomić, Rogan 4, Golubović 6, Puhovski 7, Trnavac (15 odbrana).

LIGA EVROPE - 4. KOLO

Utorak

GRUPA F

Silkeborg - Alkaloid 35:31 (17:16)

Logronjo La Rioha - Vojvodina 29:32 (15:17)



tagovi

RK VojvodinaRukometna Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara